Achtergrond & details
De Vaillant Group is een internationaal familiebedrijf met meer dan 140 jaar ervaring. Als kerntaak heeft de Vaillant Group verwarmingstechnologie en is daarmee de op een na grootste fabrikant in Europa. Zij hebben het eerste Europa-brede onderzoek naar groen denken uitgevoerd onder 13.500 deelnemers in 13 verschillende landen. Media&More is benaderd om de campagne “My Green iQ” visueel uit te werken met als doel om het onderzoek meer aandacht te geven en mensen er meer bij te betrekken. De campagne hebben we samen met de United Digital Group (een toonaangevend marketingbureau in Duitsland) uitgevoerd.

In het kort: Laat de ‘My Green iQ’ campagne tot leven komen met visuals en video’s. Betrek de online gebruiker met een interactieve zelftest en dataset.

Concept
De complexe hoop data is aantrekkelijk en persoonlijk gemaakt binnen een eigen karakteristieke stijl. Bijvoorbeeld in een geanimeerde teaser waarin de belangrijkste en opvallendste uitkomsten van het onderzoek worden uitgebeeld door een aantal fictieve karakters uit een selectie van de 13 landen uit het onderzoek. In de zelftest uit dit persoonlijke zich in een eigen Green iQ score met bijbehorende titels en visuals (ben jij een ‘Green Bad Guy’ of een ‘Green Super Hero’?). De score is vervolgens te delen via de populairste sociale media. In de dataset zijn de onderzoeksresultaten te bekijken met een eigen kiwigambling set aan filters en variabelen. De My Green iQ campagne zet een sfeer neer die de complexe hoeveelheid aan onderzoeksresultaten weer interessant en persoonlijk weet te maken.

SelftestMy Green IQ Selftest

DatasetMy Green IQ Dataset

Annual reportannualreport-greeniq

Feiten & Cijfers
13.500 deelnemers
13 landen
3 talen: FR, EN, DE
Meer dan 144.000 data-units (zoals Excel-sheets)

Inform: 75%
Attract: 90%
Engage: 100%


MyGreenIQ-masonry

vaillant-group-logo-300dpi


Client
Vaillant Group

Geleverde services
Infographic
Visueel campagneconcept
Video/Motion graphic
Interactive infographic
Datavisualisatie

Bureau
UDG

Producer
Raino Mardo

Director
Ingel Martin

Creative Director
Guy Notten

Art Director
Ingel Martin
Maido Hollo

Animatoren
Ingel Martin
Maido Hollo
Karri Kaljend
Joosep Volk

Interactie Design
Guy Notten

Contact